Reizen in de rijzende zon

.Ook vandaag moeten we niet te laat op, maar maken het nu wel heel bont. De Ipad wekker maakt lawaai, ik zet de klaargezette koffie aan, Marion worstelt zich uit bed en zegt; klopt het dat het VIJF OVER VIER is? GdmnMf @&€#%$¥, wat nou weer. De wekker op de Ipad staat toch echt op 5.30AM, dus hoe dit nou weer kan. De koffie wordt uitgezet, en we duiken er weer in. Echt slapen doe je niet meer, meer dummelen, hazenslaapjes, van die dingen. Maar altijd nog beter dan anderhalf uur elkaar aanstaren. Half zes maar even nieuwe koffie gezet 💤😖, koffers dichtgeritst, en even later op pad richting YVR, Vancouver Airport. Bij de benzinepomp blijkt niet alleen het tarief net zo als elders, maar je wordt voor dat tarief ook nog bedient ook. Super !

2001

Zoals altijd zet ik Marion eerst met de bagage af bij Departures van United en rij dan de automobiel richting Hertz. De computer van Hertz is “down”, dus ik krijg de rekening wel per mail, is mij goed. Samen checken we in, labelen onze koffers en gaan dan op zoek naar een ontbijt. Dat vinden we bij Wendy’s en als dat binnen is gaan wij weer naar buiten. We hebben tijd genoeg, maar als die op begint te raken melden we ons bij de scanners voor de bagage. Koffers op de band en door naar de TSA voor de scanners van persoon en handbagage. TSA ?, ja, want we gaan hier alvast de USA in, wel net zo handig, dan heb je daar in Chicago geen hinder meer van. Na de TSA wacht de CBP (ze zijn gek op 3-letter afkortingen, die Jenken) waar de computer op het paaltje ons zonder morren allebei een dikke okeeeeee geeft, en de officer alleen even de stempel op en neer laat gaan. We zijn er blij mee.

2002

We doen nog even een bakkie en een Kneediejun donut bij de lokale tegenhanger van Starbucks, Tim Horton, en melden ons dan bij gate 78 voor de vlucht naar Chicago. De meest smoothest vlucht van de laatste tijd en nog een half uur sneller dan de planning ook. Petje af. Maar die kan gauw weer op. Wie er vergeten is een pier te bestellen weet ik niet, maar er is er geen 1 voor ons beschikbaar dus staan we meer dan een half uur in de brandende zon te wachten, weg tijdwinst. We mogen dan weer door de fraaie lichtstraat onder de grond door (zie oudere reisblogs😉) van terminal B naar C waar we van gate 19 vertrekken naar Schiphol. Er is nog wat bakkeleiwerk over het boarden (groep 3, 4 en 5 mogen samen, en dan weer niet) maar uiteindelijk stijgen we om 5.55PM op om een kleine 8 uur later te landen op Amsterdam International Airport. Helaas was de Boeing 747 Ed Force One nog niet aanwezig, maar er stond wel een mooie, ik dacht 737, van onze Koninklijke in nostalgische kleuren, ook leuk. Even Googelen leert me dat het inderdaad een 737 is, de PH-BXA, in retrokleuren gespoten voor de 90ste verjaardag van KLM, in 2009.

2003

Als (bijna) altijd is er ook deze keer geen “EU-passports” poortje bezet bij de Marechaussee, dus mogen we in 1 van de 2 algemene rijen, maar gelukkig loopt ons rijtje vlot door. Door de verplichte rookpauze bij Murphy’s komen we gelijk met onze koffers op de band aan, en mogen we, ondanks dat er zeker 10 douanemensen staan (waarschijnlijk verwachten ze wat speciaals) mogen we gewoon doorlopen. Ook de P3 bus staat al op ons te wachten, dus we kunnen straks vlot op weg, dachten we….. Vanuit de bus is het nog 10 meter lopen naar de lift van de nieuwe parkeergarage, en dan nog 5 meter naar de Kia. En dan zien we iets wat op vogelpoep lijkt op de voorruit van de auto, dus effe sproeien en dan op pad. Dat werkt dus niet, en gaan we het even nader bestuderen. Vogelpoep in een overdekte garage leek ons al raar, of heel toevallig, zo veel op één plek, en al gauw blijkt dat het betonlekwater is. Een blik op het plafond laat zien dat de garage zo lek is als een mandje, en dat wij goed verkeerd stonden. Met water en zakdoek was het er met geen geweld af te krijgen. Nog geen uur in Nederland en nu al zweten, lekker weertje !

2004

Toch maar even naar het kantoor, waar een bijdehante balieklerk op mijn vraag waar ik moet zijn voor schade; “bij je verzekering” antwoord. En als het hier gebeurd is; “maakt niks uit, wij zijn niet verantwoordelijk”. En als ik jullie dan aanklaag, en dat ook publiek maak dat de parkeergarage zo lek is als een mandje, en ik daardoor schade heb? Toen was het bijdehante er wel af en was het akelig stil. Vanachter een buro kwam en jongedame, aan de houding te zien zijn supervisor, met dodelijke blik naar de wiseass, gelijk naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. Duizend excuses voor het ongemak, en ze hadden door de hevige regenval inderdaad last gehad van lekkage. Ze maakte foto’s, en we kregen een kaartje waar we eventuele schade konden claimen, en voor nu alvast 2 waardebonnen voor een wasstraat. Gelukkig ging het bij thuiskomst met antikal en een schuursponsje, zij het moeizaam, er af en bleef er geen schade op de ruit achter, maar de volgende keer kijk ik eerst naar het plafond.

De rest van de dag besteden we aan koffers uitpakken (beetje voller dan anders), wassen (ook wat meer dan bij een Floridavakantie), opgenomen TV kijken (HDD bijna vol), wat bezoekjes en boodschappen doen. En zo wordt het zonder hazeslaapje toch nog bijna twaalf uur voordat het bed opgezocht wordt. Het was een “andere” vakantie dan anders, zelfs anders dan de andere roadtrips die we in de USA gemaakt hebben, maar wel één om nooit te vergeten. Nu zijn de meeste dat wel, maar deze was uitzonderlijk. Net zo uitzonderlijk als 1 van de souvenirs die we meegenomen hebben. Niet duur ($0.50) maar wel bijzonder, voor ons 🙂

2005

Dit was het laatste verslag, maar een nabeschouwing komt er zeker nog. En op den duur ook de fotoalbums, het zijn nog al wat foto’s geworden. Dank voor het lezen en de leuke reacties.

Dit bericht werd geplaatst in Day by Day. Bookmark de permalink .

10 reacties op Reizen in de rijzende zon

 1. Dirk zegt:

  Was heel leuk om mee te lezen,schitterende reis was het.

  Like

 2. Sonja zegt:

  Wat heb ik met jullie meegenoten, een bijzondere reis, zoveel gezien en gedaan. Alaska is zo mooi en de cruise was een belevenis. Een reis om nooit te vergeten. Dank voor je geweldige verslag, heb gelachen om je droge humor. Nu maar nagenieten!
  Sterkte met de jetlag en doe nog maar zo’n reisje 😉

  Like

 3. Elstars zegt:

  Geweldige reis, we hebben met plezier meegelezen. Bedankt voor het verslag en tot de volgende keer (in Florida?)

  Like

 4. Wolf zegt:

  Bedankt voor weer een leuk verslag en dat ik mocht meelezen. Ik heb weer genoten van de verhalen en mooie foto’s

  Like

 5. Tini zegt:

  Jullie hebben een geweldige reis gemaakt.

  Like

 6. Robert-Jan zegt:

  Twee heerlijke laatste dagen nog !! Wat is Vancouver, en omgeving, toch prachtig. Zeker als het zonnetje schijnt 😂 !! Lekker en Timmy voor vertrek. En soepele reis ook ! Jammer van de parkeergarage bij terugkomst, dat zit je niet op te wachten dan …

  Wel een super geweldige reis geweest, met prachtige foto’s, geweldig leuk geschreven en dus heerlijk mee geleefd ! Wat een reis ! Dank voor de tijd die jullie hierin gestopt hebben !

  Like

 7. Lavie74 zegt:

  Bedankt dat ik mee mocht genieten van jullie vakantie! Jammer dat jullie alweer thuis zijn 😜

  Like

 8. Het was weer leuk om elke dag mee te lezen. Goede terugvlucht en misschien zie je Ed Force One nog op Schiphol staan, want daar is ie nu geparkeerd.

  Like

 9. mhagman2013 zegt:

  Meegenoten van jullie bijzondere vakantie, bedankt!!

  Like

 10. Trails zegt:

  Wat een mooie reis hebben jullie gemaakt. En weer eens iets heel anders.
  Het was ons een genoegen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s