Dagje Vancouver als bonus.

Het ontwaken was weertechnies een verademing. We zijn een half uurtje van de thuishaven af en de lucht is strakblauw en het is al 18 graden, om half zeven in de ochtend. Uitstekend weer voor wat foto’s, wat een verschil met de afvaart nog maar een week geleden, al lijkt het veel langer. We hoeven  deze ochtend niet als vroegste op, want we worden pas tussen half negen en negen van de boot geschopt, dus laten we het ontbijt nog mooi een keer bezorgen, wel zo makkelijk. De koffers zijn gisteravond al gelabeld en afgehaald, dus ook die zorg is uit de weg. Allemaal puur op ’t gemakkie.

1900

1901

Stipt 8.45PM wordt onze kleur en groep (Blue 3) opgeroepen om op te rotten 😆 en buiten staat de Canadese grenspolitie al klaar om ons te ontvangen. Formuliertje inleveren en klaar, U kunt gaan. Da’s makkelijk. We begeven ons naar het blauwe vak, waar inmiddels ook onze koffers netjes opgesteld staan, pakken die en wandelen de tent uit om even te gaan pierewaaien. 100 meter van de pier zit het Fairmont Pacific Rim hotel met een vestiging van Hertz in de parkeergarage, en daar melden we ons. De auto van vandaag is een Toyota RAV4, dus geen Dodge deze keer, al hadden we er wel 1 mee kunnen krijgen, een minivan, zonder extra kosten, maar we redden ons prima met de Toyota voor een dag.

1901a

1901b

Over Toyota’s gesproken; alle, maar dan ook echt alle taxi’s hier zijn Toyota’s, ongeacht welke van de vele maatschappijen. Meest Priussen, maar ook Siena’s en sedan modellen, allemaal, van de Japanner. Zal wel gesponsord worden, of zo. Met onze Toyota gaan we de Lions Gate Bridge over naar North Vancouver. Waren we het voor de bootreis al van plan, maar was het toen wat mistig, vandaag gaan we het doen, met de kabelbaan Grouse Mountain op. Beetje vergelijkbaar met die van Juneau, maar wel iets grotere gondels en je stijgt naar iets grotere hoogte. Schijnt zelfs de hoogste op Noord Amerikaanse bodem te zijn. Zou kunnen, en ik geloof ze direct, want hij is hoog, erg hoog, net als de prijs, ook niet-echt een weggevertje. Maar je krijgt er wel wat voor terug. Behalve geweldig uitzicht is er ook heel veel te zien op de top, o.a. een houthakkersshow (vermakelijk) en gigantische houtsnijwerken.

1902

1902a

1902b

1902c

1902d

1902e

Als we er een paar uur doorgebracht hebben, dalen we weer af voor ons volgende adres, even een stukje terug en vanaf de grote hoogte al goed te zien was, de Cleveland Dam, die hier de Capilano River tegenhoudt t.b.v. een watervoorraadreservoir voor Vancouver, en daar boven op, of eigenlijk daardoor ook nog een spectaculaire waterval in huis heeft. Leuk om te zien, net als de trouwerij die er aan de gang is. Ondertussen is het wel tijd voor een lunch, en alle er nou net toevallig een Five Guys in de buurt zitten. Hoewel ?, zo toevallig is dat niet, want hier zijn we voor de cruise ook al geweest, en een beetje gids plant z’n excursies goed, zakma zegg’n 😁😜

1903a

1903

Na de Little Burgers gaan we voor de tweede keer vandaag de Leeuwenhekbrug weer over om  die direct aan de andere weer te verlaten. Daar zit namelijk de afslag naar Stanley Park, een enorm groot publiek park (denk Central Park, of een keer of 10 Vondelpark) met een aantal stranden, heeeeeel veel picknickweides, uitspanningen en bezienswaardigheden. En naar 1 ervan willen wij naartoe, The Totempoles. Daarvoor moet je wel het hele park rond, want de ringweg is voor 95% eenrichtingsverkeer, bij elkaar toch een kilometertje of 15, denk ik. En het gehele park (ook de stranden) is rookvrij wordt ons duidelijk gemaakt, voor de frisse lucht. Frisse lucht, my tiny ass !! Iedere vierkante centimeter die er is, ook midden in de bosrijke stukken(wat ons zelfs verbaasd), is tot parkeerplaats bestemd, maar wel betaalde parkeerplaats, à 3 1/2 dollar per uur uiteraard. En ook de bussen die er rondrijden zijn gewoon C02 uitstoters. So much for fuckin’ fresh air ! Maar goed, wij komen voor de totem, en hier zijn we.

1904

1904a

1904b

 

1904c

De meeste zijn replica’s, gemaakt rond 1990, waarvan de originelen in musea staan (blijven ze iets langer goed dan buiten), maar ze zijn wel exact nagemaakt, en de bordjes ervoor verklaren de verschillende tekens. Was leuk om te zien.  We vinden het wel mooi geweest in Stanley Park en gaan het schiereiland Vancouver verlaten om ons airporthotel op te zoeken. En nu nog vinden. Onze Garmin stuurt ons de negorij in, iets wat we beiden niet vertrouwen. De stad ligt achter ons en we rijden door wijnboerengebied. Niet verkeerd, daar niet van, maar hier vindt je weinig hotels. En hij staat er toch goed in, Ramada Vancouver, Westminster Hway. Alleen het huisnummer ontbreekt, beetje raar, heb ik toch echt (thuis al) ingevoerd.

 

We besluiten daarom eerst de vliegtuigen maar te volgen, die gaan immers naar het airport, en daar vindt je de meeste airporthotels 😂. En zo zie we op een gegeven moment een bordje Welcome to Richmond en gaat er een lichtje branden. Als we nu eens het adres invoeren met een andere plaatsnaam (Richmond uiteraard) erbij? Bingo, 3 mijl verderop zit de Ramada Vancouver Airport. Dat krijg je met die gratis Garmin kaarten 😡. Bij de gekochte kun je een postcode invullen, bij deze “free to use” niet. Zat nog wel een leermomentje in, we hebben nu gezien dat je op het vliegveld, net voor de afslag Rental Car Return, de auto vol kunt tanken tegen normaal tarief. Mooi makkelijk. Het Ramada is nu zo gevonden, en voldoet goed. Parkeergarage onder het hotel, goede kamer met balkon en een paar restaurants op loopafstand. We gaan voor overbuurman Carvers, volgens reviews de beste steaks van Richmond, en dat zou zo eens kunnen. Die van ons smaakten, ondanks de curieuze vorm, opperbest.

1905

Dan doen we op de kamer nog een bakkie, rommelen nog wat aan, o.a. met bagage, wat prima lukt, en duiken er dan in. Morgen is het vroeg dag. Tot morgen.

Dit bericht werd geplaatst in Day by Day. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dagje Vancouver als bonus.

 1. Overdreven om ook met een H van Hoog op je T-shirt te lopen op Grouse Mountain 🙂

  Like

 2. esther072013 zegt:

  Nou, jullie worden bedankt. Weer wat moeten toevoegen aan mijn Bucket list: Vancouver eo!
  Prachtige reis hebben jullie gemaakt en alle staten bezocht, hoe cool is dat.
  Nu weer met je tiny ass terug naar Nederland, hopelijk aftellen voor een volgende keer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s